Tilbage til ferieture

Rejsebrev fra Norge. Udgave 2, der sendes til en større kreds, end udgave 1, der kun var til den nærmeste familie.

Efter tre herlige dage i Gjeving hos Guttorm og Marit og alle fire drenge drog vi mod Oslo. Vejret var slået om, og vi fik regn på det meste af turen. Vi var rigtig oppe og køre bjergkørsel, fordi jeg gerne ville undgå motorvej. Da vi endelig kom til motorvejen igen, gik trafikken HELT i stå på grund af det evige vejarbejde på de norske store veje. Det er kolossale ingeniørprojekter, der her sættes i gang. Der sprænges med dynamit og der knuses sten til den store guldmedalje.

Vi kom til Oslo lidt senere end planlagt, så vi sprang kaffen over og gik direkte til middagsbordet i Bente og Roar´s smukke hjem. Vi fik kæmpekrapper i store mængder. Dem havde Roar selv fanget ved ”Hytta”, som de omtaler deres sommerhus på en lille ø i skærgården nær den Svenske grænse.

Mandag gik vi i fire timer rundt i verdens mindste storby. En herlig tur med mange oplevelser. Regnen var stilnet af, men Ussingbus havde stået lidt skævt, så der var kommet vand ind både af loftlugen over sengen og ved sidevinduet i stuen. Alt mit tøj var drivvådt. Men vi havde eget soveværelse hos Bente og eget bad med vaskemaskine og tørretumbler, så Dorte fik reddet alle tekstilerne.

 

Her står Dorte og Roar foran Bygdøy Alle no. 47. Det er lige før turen starter rundt i Oslo.

 

 

 

Så har vi den nye Opera bygning i Oslo, der ligger nede ved Aker Brygge.

Det er en smuk bygning, der passer fint ind i havnemiljøet. Hjemme på Bygdøy Allé 47 kan man sagtens fornemme, at Bentes store glæde er at indrette hjem og samle på kunst. Det vigtigste for os var dog den hjertelighed og varme, vi blev modtaget med.

 

 

Som I nok kan se, er der dækket op med det musselmalede fra København, så det er nemt for en dansker at føle sig velkommen her.

 

 

To piger, der holder af kunst.

 

 

Til Dortes store glæde viser Bente her, at Dorte hænger på væggen sammen med de største Norske kunstnere. DUE er kommet i fint selskab..

 

 

Vi skal også lige have med, at Roar´s store interesse er jagt. Her ligger en af de bjørne han har skudt.

 

 

Bente har et grovkøkken, et serveringskøkken og et te køkken. Her steger Dorte sin okse filet, så den er knap så rød, som dem vi andre nød.

 

 

Nu har vi så forladt Bente og Roar. De er kørt tilbage til ”Hytta”. Vi tog nordpå og endte på en dejlig plads i Tangen Odde Camping. Det er lidt syd for Hamar. Her er helt vidunderligt. Vi bliver i 4 dage og får repareret Ussingbus, der nu er 16 år gammel. Heldigvis havde Roar noget Silikone fra 3M, så vi brugte lidt tid på at få tætnet bussen. Jeg tror at fotos taler for sig selv.

Der blev også tid til at fodre de små gråspurve og her nu fredag kom der et fint lille rødt egern, helt hen til vores tæppe under markisen.

 

 

 

 

Pludselig kom Politiet til vores kaj. Jeg spurgte hvad de dog skulle her på en langstrakt sø. Jo de skulle tjekke promillekørsel på sjöen. For Nordmænd kører på sjöen

 

I morgen lørdag forlader vi dette dejlige sted og drager mod Røros.

 

Der kommer en ny melding herfra, når tid og lejlighed er til dette. Her i formiddags havde vi lidt dryp, så jeg gik til computeren. Dortepigen har været i bad og nu skinner solen, så jeg slutter af her og ønsker alle en fortsat god sommer.

 

De kærligste knus og hilsener fra

Dorte og Aage

Tilbage til ferieture